👻

Το κουταλι

Tags: κουτάλι, γκαρσόνι, μετά, σπάγκο, αποδοτικότητα, το κουτάλι ,

Αποστολέας: Ανώνυμος

Μπαίνει ένας πελάτης σε ένα καλό εστιατόριο και κάθεται στο μοναδικό ελεύθερο τραπέζι που υπάρχει. Όπως πάει να απλώσει τα χέρια του στο τραπέζι, δίνει μια με τον αγκώνα του και πετάει κάτω το κουτάλι από το ωραία τακτοποιημένο σερβίτσιο. Αμέσως πετάγεται ένα γκαρσόνι, βγάζει από την τσέπη του ένα κουτάλι και το βάζει προσεκτικά στη θέση του στο σερβίτσιο. Ο τύπος τον κοιτάει όλος απορία και του λέει:
- Καλά δεν μου λες ρε φίλε, όλα τα γκαρσόνια κουβαλάτε κουτάλια στη τσέπη σας;
- Μάλιστα κύριε, απαντά το γκαρσόνι. Μετά από μια έρευνα που έκανε ένας ειδικός σύμβουλος που προσλάβαμε, απεδείχθη ότι 26,7% των πελατών ρίχνουν το κουτάλι τους με τον αγκώνα τους. Έτσι κερδίζουμε σημαντικό χρόνο, έχοντας πάντα ένα καθαρό κουτάλι στη τσέπη και μεγιστοποιείται η αποδοτικότητα της εργασίας.
Ο τύπος κουνάει το κεφάλι του φανερά εντυπωσιασμένος. "Τι σου κάνει η επιστήμη σκέφτεται" και δίνει την παραγγελία του.
Αφού τρώει τα πραγματικώς πολύ ωραία εδέσματα του καταστήματος, τρώει το φρουτάκι του, πίνει το καφεδάκι του και στο τέλος φωνάζει για τον λογαριασμό.
Καθώς τον πλησιάζει το γκαρσόνι, βλέπει ένα σπάγκο να κρέμεται μπροστά από το άνοιγμα του παντελονιού του.
- Συγγνώμη φίλε που στο λέω, αλλά να... κρέμεται ένας σπάγκος από... τα μαγαζιά σου.
- Το ξέρω κύριε, απαντά αμέσως το γκαρσόνι, χωρίς καν να κοιτάξει. Ο ίδιος σύμβουλος μέτρησε, ότι ο χρόνος που χρειάζεται για να πλύνουμε τα χέρια μας, μετά που πηγαίνουμε στη τουαλέτα για κατούρημα, είναι πολύ σημαντικός και μειώνεται η αποδοτικότητα της εργασίας μας. Οπότε όλα τα γκαρσόνια έχουμε δέσει το πουλί μας με ένα σπάγκο και όταν πάμε στη τουαλέτα, απλά ...τραβάμε το σπάγκο. Έτσι δεν πιάνουμε καθόλου το πουλί μας, οπότε ...δεν χρειάζεται να πλύνουμε τα χέρια μας μετά. Έχει διαπιστωθεί ότι έτσι μεγαλώνει η αποδοτικότητα της εργασίας κατά 7,64%.
- Για σιγά άνθρωπέ μου - του λέει με απορία ο πελάτης. Και πως βάζετε το πουλί σας πάλι μέσα μετά, χωρίς να το πιάσετε;
- Δε ξέρω τι κάνουν οι άλλοι κύριε, απαντά με φυσικό ύφος το γκαρσόνι. Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το κουτάλι!