Παιδικες εκθεσεις

Tags: είναι, αλλά, στην, γιατί, όταν, αστειεσ εκθεσεισ , αστειεσ παιδικεσ εκθεσεισ , παιδικεσ εκθεσεισ , asteies ek8eseis

Αποστολέας: Ανώνυμος

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ Σ' ΑΥΤΟΝ/ΗΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ

Αγαπητή Μαρίνα, εγώ ξέρω το όνομα σου, γιατί το άκουσα από μια φίλη σου που έχει μείνει. Είναι η Λουτσία Σαβαστάνο, αυτή που πέρσι πήγαινε στην ίδια τάξη μ' εμένα. Μετά απ' αυτό, δεν ξέρω τίποτα άλλο για σένα. εκτός ότι μένεις στην οδό Σερτζέντε Ματζόρε, ότι ο πατέρας σου έχει γωνιακό μαγαζί που πουλάει παπούτσια και ότι την Κυριακή πηγαίνεις στην ενορία του Αγίου Φερντινάντο.
Εγώ, από την πρώτη μέρα του σχολείου είμαι ερωτευμένος μαζί σου, για κείνα τα βαθιά γαλάζια μάτια σου κι εκείνη τη μακριά πισινή αλογοουρά σου. Αγαπητή Μαριάννα, εσύ είσαι ο έρωτας μου και σε πήρα από πίσω πολλές φορές μέχρι το μαγαζί σας, αλλά δεν είχα το θάρρος να σε σταματήσω, σταμάταγα πάντα ένα δυο μέτρα πριν. Αλλά κι αν κατάφερνα να σε σταματήσω, τι θα σου έλεγα; Από την ντροπή σίγουρα θα μου ερχόταν συγκοπή. Κι όμως, εγώ, θα ήθελες να ήξερες για τον έρωτα μου και να με αγαπούσες κι εσύ.
Αν αρραβωνιαζόμασταν, σου υπόσχομαι ότι θα σ' αγαπώ πάντα και ότι θα σου έκανα πολλά δώρα, και μετά βλέπεις αν δεν κρατήσω το λόγο μου. Το σημαντικό είναι να μην αλλάξεις σπίτι και να 'χεις λίγη υπομονή μαζί μου. Αν μου περάσει η ντροπή, το πρώτο πράγμα που θα κάνω, είναι να σε παντρευτώ. Αυτό το γράμμα το έγραψα σ' εσένα για να αρραβωνιαστούμε, αλλά αν δε γουστάρεις θα αλλάξω το όνομα και θα το στείλω στη Γκαμπριέλα.


ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Οι διαφορές ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες είναι πάρα πολλές. Πρώτ' απ' όλα, αν ένας άντρας γεννηθεί άντρας, η μαμά του είναι πιο ευτυχισμένη, γιατί αν είναι γυναίκα, εντάξει, είναι καλύτερα από το τίποτα, αλλά ο άντρας είναι άλλο πράγμα. Στον άντρα η φύση έκανε δώρο ένα πουλάκι, που είναι ένα άψυχο κρεμαστάρι, ενώ στη γυναίκα έδωσε μια πληγή, που όταν τη βλέπω μου σηκώνεται η τρίχα.
Όταν κάνω υδρομασάζ στην μπανιέρα, το πουλάκι μου μεγαλώνει σε μήκος και πλάτος, ενώ όταν κάνει η αδερφή μου, δεν μεγαλώνει τίποτα και είναι πολύ καλύτερα έτσι. Και οι γονείς μου κάνουν μπάνιο γυμνοί, θέλω όμως να πω ότι αν το πουλάκι μου πρέπει να γίνει σαν του μπαμπά μου, προτιμάω να μείνω βρώμικος σε όλη μου τη ζωή. Εγώ, όταν μεγαλώσω, αν μου συμβεί κάνα τέτοιο κακό, θα κάνω αμέσως δίαιτα!


ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΕΝΟΣ ΑΝΤΡΑ 'Η ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ; ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΑΣ;

Εγώ στη ζωή μου έχω δει πάρα πολλά γυμνά σ' ένα πίνακα, σε φωτογραφία ή σ' ένα μουσείο. Θυμάμαι, όταν ήμουν οχτώ χρονών, πήγα στην αρχαία Πομπηία κι εκεί, 200 ή 300 μέτρα μετά το κόψιμο του εισιτηρίου, υπάρχει ένα γκρεμισμένο σπίτι, όπου πάνω σ' ένα τοίχο γκρεμισμένο, είδα ένα γυμνό ζωγραφισμένο. Αυτό το γυμνό μου έκανε πολύ εντύπωση, γιατί παρ' όλο που ήμουνα μικρός, κατάλαβα αρκετά τη σημασία του: σ' ένα κρεβάτι γεμάτο ρωμαϊκά σεντόνια, υπήρχανε ένας άντρας και μια γυναίκα, που βιάζονταν αμοιβαία, αλλά η γυναίκα πάθαινε τα χειρότερα.
Σε μια εκδρομή στην Καζέρτα είδα στο Παλάτι έναν Ηρακλή γίγαντα, που κρατούσε ένα γιγάντιο μπαστούνι στο χέρι και ήταν ολόγυμνος: το πουλί του ήταν πεσμένο, εξαιτίας των Άθλων. Στη Νάπολι είναι ένας βιβλιοπώλης που πουλάει όλο γυμνές φωτογραφίες γυναικών της εποχής του παππού μου.
Ο κόσμος, με τη δικαιολογία ότι θέλει να αγοράσει, πηγαίνει και τις βλέπει. Είναι γυναίκες γυμνές από τα πόδια μέχρι το κεφάλι, όλες χοντρές, μ' έναν γιγαντιαίο κώλο πίσω. Μία έχει και μία αναμένη πίπα στο στόμα. Οι εντυπώσεις μου για το γυμνό είναι δυσμενείς: όποιος βγάζει γυμνές φωτογραφίες πάει στην Κόλαση, και όποιος τις κρατάει στο σπίτι πάει στην Κόλαση, παρ' όλο που θα είναι λίγο πιο πάνω. Το πολύ ένας θα έπρεπε να τις κρατάει στο σπίτι σ' ένα κουτί και να τις κοιτάζει κάθε τόσο, αλλά χωρίς να υπερβάλει. Εγώ είδα ένα άγαλμα γυμνό στο μουσείο, είχε το κεφάλι του σκυφτό, τόσο πολύ ντρεπόταν. Στο σπίτι του θείου μου είναι ένας πίνακας, μ' ένα στρατιώτη Ρωμαίο γυμνό. Δίπλα στο στρατιώτη είναι ένα άλογο, ολόγυμνο κι αυτό.


ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΑ ΖΩΑ;

[...] Εγώ αγαπάω όλα τα ζώα του κόσμου, το καλοκαίρι όμως κοιμάμαι με την κουνουπιέρα. "ΑΥΞΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΤΕ" ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ; Στην Ινδία, στην Αφρική και στη Σάνιτα, κάνουν παιδιά σαν να είναι μύγες, μετά κλαίγονται ότι δεν μπορούνε να τα ταίσουνε. Κι εμείς στην οικογένεια μου είμαστε έξι, αλλά οι γονείς μου δε ζητάνε βοήθεια από κανένα, γιατί τη ζητήσανε, αλλά κανένας δεν τους την έδωσε. Ακόμη κι αν ο Θεούλης είπε αυξάνεστε και πληθύνεστε, δεν ήθελε να πει ότι πρέπει να κάνουμε παιδιά συνεχώς, αλλά το αναπόφευκτο, για να τα κάνουμε να ζουν καλά. Οι Κινέζοι πάλι, πληθύνονται μόνο, χωρίς να αυξάνονται ποτέ.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ "ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΟΥ"

Παρ' όλο που αυτή η φράση φαίνεται άδικη, νομίζω ότι, αν ξέρουμε να την εκτιμήσουμε, δεν είναι άδικη, επειδή την είπε ο Παύλος, ένας άγιος πατέρας, φίλος του Χριστού, που σίγουρα δεν έλεγε μπούρδες. Αν αυτή τη φράση την είχε πει ένας οποιοσδήποτε, τότε εντάξει, ήτανε μαλάκας. Εγώ αυτά τα πράγματα τα λέω παρ' όλο που είμαι κορίτσι και δε με συμφέρει να τα πω. Ο άντρας πρέπει να είναι ανώτερος από τη γυναίκα, γιατί στη ζωή υπάρχει πάντα ένας που διοικεί, και ένας άλλος που υπακούει. Αν διοικούσαν όλοι, τότε ποιος θα υπηρετούσε; Δε θα υπήρχε ούτε ένας σκουπιδιάρης στους δρόμους. Και ποιος θα μάζευε το τραπέζι, αν δεν το έστρωνε κανένας;
Για παράδειγμα: σ' αυτό το σχολείο κάνει κουμάντο η διευθύντρια και όλοι πρέπει να την υπακούνε. Αλλά όταν η διευθύντρια γυρίζει στο σπίτι και συναντάει τον άντρα, ο άντρας, ακόμα κι αν είναι επιστάτης σ' αυτό το σχολείο, είναι αυτός που διατάζει τη διευθύντρια, γιατί είναι ο άντρας της. Στο σπίτι μου διατάζει ο πατέρας μου, αμέσως μετά έρχεται η μάνα μου, αλλά εγώ ξέρω μια οικογένεια όπου πρώτα διατάζει η μητέρα και μετά έρχεται ο πατέρας, γιατί ο πατέρας έχει μόνο ένα πόδι. Εμένα, για την ώρα, στο σπίτι με διατάζουνε όλοι, γιατί είναι όλοι σερνικοί, αλλά όταν παντρευτώ θα τα πληρώσει όλα - και με το δίκιο μου - ο άντρας μου! [...]


ΓΙΑ ΤΟ SEX (ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ)

Όταν με πονάνε τα δόντια μου κάνω οργασμούς με Oral-B Γιατί εκείνος ο βασιλιάς λεγότανε Πιπίνος ο Βραχύς; Μήπως επειδή το είχε τοσοδούλι; Αν τα βατράχια πηδάνε συνεχώς, πως τα κάνουν τα παιδιά; Εγώ γεννήθηκα με μια καισαρική τομή. Αλλά δεν κατάλαβα τίποτα. Είναι όπως όταν βγαίνεις από μπροστά. Ο φούρναρης κάτω από το σπίτι μου, παρ' όλο που είναι ένα ανθρωποειδές, έκανε τέσσερα παιδιά. Σκεφτείτε πόσα θα κάνω εγώ! Είδα ένα έργο, που μια γυναίκα τα 'ριχνε στο Χριστό. Από που κι ως που μωρή; Ο Χριστός, μόλις που την κοίταζε! Τα αμφίβια κάνουν έρωτα στη στεριά και μετά πάνε να ξεπλυθούν στο βάλτο. Οι ασβοί, από τη στιγμή που ζευγαρώνουν το καλοκαίρι, περνάνε καλά όλο το χειμώνα. Ο πατέρας μου όταν κάνει έρωτα, μου φαίνεται πως είναι ο Μινώταυρος. Το μοναδικό λάθος στο σχολείο, είναι που βάζουνε τις καλόγριες να κάνουν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αφού αυτές, οι καλόγριες, επειδή δεν καταλαβαίνανε από σεξ γίνανε καλόγριες! Είναι καλύτερο να μοιχεύεις παρά να χωρίζεις. Γιατί, ενώ η μοιχεία κρατάει λίγο και η γυναίκα δεν το μαθαίνει, το διαζύγιο κρατάει όλη τη ζωή και βασανίζει όλη την οικογένεια. Εγώ ξέρω πολλά πράγματα για τα ακάθαρτα πράγματα, αλλά ντρέπομαι να τα πω στο δημοτικό. Το πολύ πολύ να τα πω στη δευτέρα γυμνασίου. Αυτές οι αδελφές, μόνο επειδή είναι παρθένες, θα θέλανε να είναι παρθένες όλες οι γυναίκες της Νάπολι. Αλλά αν ήταν και οι μαμάδες τους, αυτές θα μπορούσαν να περηφανεύονται ότι είναι παρθένες; Εγώ μια φορά μπήκα κατά λάθος σ' εκείνο το μοναστήρι, αλλά ευτυχώς βγήκα σώα. [..] Ένα άλλο γενικό σκάνδαλο είναι οι εφημερίδες. Στην οδό Μετίνα είναι ένα περίπτερο, που δεν μπορείς ούτε να πλησιάσεις από τις σιχασιές που έχει κρεμασμένες. Όλο γυμνές γυναίκες, γυμνότατες. Και άντρες όμως. Με όλα, μα ακριβώς όλα, έξω. Υπερβολικά όμως, όχι σαν τους κανονικούς ανθρώπους. Εγώ αυτόν τον περιπτερά τον λυπάμαι, γιατί όταν θα πεθάνει θα πάει στην Κόλαση, αλλά και γιατί σκέφτομαι ότι, όταν γυρίζει στο σπίτι και βλέπει τη γυναίκα του, θα απογοητεύεται, πολύ θα απογοητεύεται.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ: "ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΣ"

Ο Χριστός μετρούσε τα λόγια του, δεν έλεγε μπούρδες. Αν έφερνε ένα παράδειγμα, ήταν ο πρώτος που το έκανε πράξη, δεν ήταν ένας δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν κρατούσες, όπως οι θεοί της Ελλάδας και οι μούμιες της Αιγύπτου. Αυτός ήταν ο πρώτος που αγάπησε τους εχθρούς του: τον Βαραβά έβαλε να τον ελευθερώσουν, τον Ιούδα, παρ' όλο που μετά τον άφησε να τον κρεμάσουν, μέχρι την τελευταία στιγμή έκανε πως δεν ήξερε τίποτα, στο Ρωμαίο στρατιώτη του βοήθησε το γιο του, τον καλό ληστή τον συγχώρεσε στον σταυρό. Κι άλλα πολλά συγχώρια, που τώρα δεν τα θυμάμαι. Έτσι μας είπε να κάνουμε κι εμείς, είπε να αγαπιόμαστε ο ένας με τον άλλο, έστω κι αν είμαστε όλοι αντίθετοι. Πράγματι που είναι το περίεργο αν δύο αρραβωνιασμένοι αγαπιούνται αμοιβαία, ή πατεράδες και μανάδες ή αδελφοί και αδελφές; Είναι φυσικό αυτά τα είδη να αγαπιούνται. Το δύσκολο βρίσκεται στο αντίθετο! Εγώ όμως αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν να αγαπάς έναν εχθρό; Το ξέρω ότι θα έπρεπε, αλλά είναι πολύ δύσκολο, για να μην πω εξίσου αδύνατο. Για παράδειγμα, εγώ θα έπρεπε να αγαπάω τον Τζίνο Μελκιόρε, που στην παράσταση μ' έκανε να κάνω επίτηδες λάθος κι έφαγα ένα σκαμπίλι από την Αδελφή Ανιέζε. Εγώ τον Τζίνο Μαλκιόρε θα τον μισώ σ΄ όλη μου τη ζωή, δε θα ξεχάσω ποτέ αυτό που έκανε! Και τον Εντουάρντο Τζιλιμπέρτι τον μισώ, επειδή μια φορά, κατά λάθος, του χτύπησα το χέρι με τη στέκα του μπιλιάρδου, κι αυτός μου έδωσε ένα χαστούκι. Το εκμεταλλεύτηκε, γιατί ήταν μεγαλύτερος μου. Καλά να πάθει τώρα που είναι άνεργος. Και όμως, θα έπρεπε να τους αγαπάω. Κι εγώ θα το ήθελα, αλλά δεν τα καταφέρνω με τίποτα. Αλλά, προσπαθώντας και ξαναπροσπαθώντας, ίσως μια μακρινή μέρα τα καταφέρω.

Κι αλλα απο την ιδια κατηγορια

Την μανα μου;!

Ο Τοτός στον μπαμπά του:- Μπαμπά, είμαι ερωτευμένος.- Μπράβο, μπράβο.- Με την γιαγιά! Κα...

Οι βολοι

Ήταν ο Τοτός με έναν φίλο του και έπαιζαν βόλους στο μάθημα της Γεωγραφίας. Σε κάποια στιγμή γυρ...

Οι γαμοι των Σταρ

Το κοριτσάκι μιας γνωστής σταρ παίζει με ένα άλλο παιδάκι. Εκείνη τη στιγμή περνά ένας κύριος :-...

Προτασεις

Βάζει η δασκάλα εργασία στα παιδιά να γράψουν τρεις προτάσεις.Πηγαίνει ο Τοτός στην μητέρα του....