👻

Ο Ηπειρωτης

Tags: μάνα, γυναίκα, κάνει, στην, μετά, ανεκδοτα για ηπειρωτεσ , anekdoto ipirotis , ipirotis , ειπηροτησ

Αποστολέας: Ανώνυμος

Ένας Ηπειρώτης επιστρέφει στο χωριό του μετά από απουσία τριάντα ετών στην Αμερική. Μετά από λίγο χρόνο πεθαίνει ο πατέρας του και μένει με την γρια μάνα του. Η μάνα του διαρκώς τον πιέζει να βρει μια γυναίκα να παντρευτεί για να τον φροντίζει όταν αυτή πεθάνει.
Μετά από λίγο καιρό του προξενεύουν μια χωριανή του και την παντρεύεται. Το πρώτο βράδυ του γάμου πέφτει για ύπνο χωρίς να κάνει τίποτα στην γυναίκα του. Περνά ένα χρονικό διάστημα δύο τριών εβδομάδων χωρίς όμως να τις κάνει τίποτα.
Η γυναίκα του στενοχωρημένη το λέει στην πεθερά της. Η πεθερά της λέει να πέσει στο κρεβάτι και να κάνει την άρρωστη.
- Πράγματι η νύφη προσποιείται την άρρωστη. Όσο περνούσε ο καιρός τόσο η κατάσταση της νύφης χειροτέρευε. Μετά από δεκαήμερο αρρώστιας η γυναίκα προσποιούνταν την ετοιμοθάνατη και τότε ο γιος ρωτά την μάνα του τι να κάνει για να σωθεί η γυναίκα του.
- Η πονηρή γριά μάνα του λέει να πάει στην εκκλησία στο ιερό και αφού πέσει στα γόνατα να προσευχηθεί στην Παναγία και αυτή πιθανόν να του φανερώσει τι πρέπει να κάνει.
- Πράγματι αυτός πηγαίνει στην εκκλησία γονατίζει μπροστά στο ιερό και ρωτά την Παναγία τι να κάνει για να σωθεί η γυναίκα του.
Ξαφνικά ακούει μέσα από το ιερό μια βαθιά φωνή που προέρχονταν από την κρυμμένη μέσα στο ιερό μάνα του να του λέει:
- Να πας γρήγορα στο σπίτι και να την γαμήσεις. Τρέχει αμέσως στο σπίτι του και γαμάει την γυναίκα του. Τότε γίνεται το θαύμα, αυτή σηκώνεται από το κρεβάτι της όλο χαρά και υγεία.
Μετά από αυτό το θαύμα ο δύστυχος Ηπειρώτης πέφτει σε βαθιά μελαγχολία, ούτε έτρωγε, σπάνια μιλούσε και δεν ενδιαφέρονταν για τίποτε. Τότε η γριά μάνα του ανησυχώντας τον ρώτησε τι τον βασάνιζε.
Αυτός της απάντα:
- Αχ ρε μάνα δεν ήξερα να γαμήσω και τον πατέρα για να μην πεθάνει.

Κι αλλα απο την ιδια κατηγορια

Η αλλη μερια

Δύο φίλοι: - Δε μου λες, με την γυναίκα σου το κάνετε και απο την άλλη μεριά; - Εί...

Η διαδικασια

Δύο τύποι ψάρευαν. Βγάζει ο πρώτος ένα ψάρι το ρίχνει στον κουβά του βγάζει δεύτερο το ρίχνει ...

Μαγος

Η πινακίδα απ έξω απ την πολυκατοικία ήταν σαφέστατη: "ΣΧΟΛΗ ΜΑΓΕΙΑΣ-Γίνεστε μάγοι απ το πρώτο κι...

Δυο αδερφες

Ήταν μια φορά ένα ζευγαράκι που**ων, ο Λάκης και ο Σούλις και την πέφτανε για ύπνο.Σούλις: Θα ...