Οδηγιες για δισκετες

Tags: δισκέτες, drive, είναι, δεδομένα, μπορούν

Αποστολέας: Ανώνυμος

Ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ για δισκέτες χωρίς προβλήματα. (Ιδιαίτερα για δισκέτες 5 1/4)

1. ΠΟΤΕ μην αφήνετε δισκέτες μέσα στο drive, καθώς τα δεδομένα μπορεί να διαρρεύσουν και να διαβρώσουν τους εσωτερικούς μηχανισμούς του drive. Οι δισκέτες πρέπει να τυλίγονται και να φυλάγονται σε θήκες για στυλό.

2. Οι δισκέτες πρέπει να καθαρίζονται και να περνιούνται με κερί μιά φορά την εβδομάδα. Μικροσκοπικά μεταλικά σωματίδια, μπορούν να αποκολληθούν από την επιφάνεια της δισκέτας, με την βοήθεια κάποιου δυνατού μαγνητικού πεδίου. Κάποια δύσκολα σωματίδια που δεν μπορείτε να τα απομακρύνετε διαφορετικά, θα πρέπει να ψεκαστούν με αντισκωριακό και να πλυθούν με χλιαρό νερό και σαπούνι. Οταν κερώνετε τις επιφάνειες, πρέπει να είσαστε σίγουροι ότι το κερί μπαίνει σε ίσες ποσότητες. Αυτό θα επιτρέψει στην δισκέτα να γυρίζει πιογρήγορα, με σαφή αποτελέσματα στην ταχύτητα προσπέλασης δεδομένων.

3. Μην διπλώνετε τις δισκέτες, εκτός και αν δεν χωράνε στο drive. Οι 'μεγάλες' δισκέτες, μπορούν να διπλωθούν και να χρησιμοποιηθούν σε 'μικρά' drives.

4. ΠΟΤΕ μην βάζετε μια δισκέτα ανάποδα σε ένα drive. Τα δεδομένα μπορούν να πέσουν και να σφηνώσουν στον ευαίσθητο μηχανισμό του drive.

5. Οι δισκέτες δεν μπορούν να αναπαραχθούν τοποθετώντας τις στο φωτοτυπικό μηχάνημα. Εάν χρειάζεστε back up, απλά τοποθετήστε δύο δισκέτες σε ένα drive. Κάθε φορά που ενημερώνετε ένα αρχείο, τα δεδομένα θα γράφονται και στις δύο δισκέτες.

6. Οι δισκέτες δεν θα πρέπει να μπαίνουν ή να βγαίνουν από το drive όσο το λαμπάκι είναι αναμένο. Εαν το κάνετε αυτό, είναι πιθανόν να καταλήξετε με κατεστραμένα ή μη αναγνώσιμα αρχεία. Κατά καιρούς, το λαμπάκι παραμένει αναμμένο και αυτό είναι γνωστό σαν 'κρέμασμα' ή 'κόλλημα' του μηχανήματος. Εάν το σύστημά σας 'κολλήσει', είναι πιθανόν να χρειαστεί η εισαγωγή μερικών κερμάτων στην σχισμή πριν σας επιτραπεί και πάλι η προσβαση.

7. Εάν η δισκέτα σας είναι γεμάτη και χρειαζόσαστε περισσότερο χώρο, αφαιρέστε την δισκέτα από το drive και ανακινήστε την βίαια για δύο λεπτά. Αυτό θα τοποθετήσει τα δεδομένα με τέτοιο τρόπο (Data Compression), ώστε να αφήσει ελεύθερο χώρο. Σιγουρευτείτε ότι έχετε κλείσει καλά όλες τις σχισμές με σελοτέιπ, για να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων.

8. Ο χρόνος πρόσβασης μπορεί να βελτιωθεί δραματικά δημιουργώντας περισσότερες τρύπες στο κέλυφος της δισκέτας. Αυτό θα γίνει καθώς διατιθενται περισσότερα σημεία για ταυτόχρονη προσπέλαση στοιχείων.

9. Οι δισκέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν πιατάκια για τα ποτήρια (sous verre), αρκεί να έχουν κερωθεί προσεκτικά, πριν την χρήση (βλ. 2). Σιγουρευτείτε ότι οι δισκέτες έχουν στεγνωθεί πριν τις χρησιμοποιήστε και πάλι.

10. ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε ψαλίδι και κόλα για να τακτοποιήστε τα αρχεία σας. Τα αποθηκευμένα δεδομένα είναι πολύ μικρά για να τα δείτε με γυμνό μάτι και είναι πιθανόν να καταλήξετε με δεδομένα από ένα άλλο αρχείο στην μέση του κειμένου σας. Ξυραφάκια και σελοτέιπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκεί ο χρήστης να είναι εφοδιασμένος με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.

11. Περιοδικά, ψεκάζετε τις δισκέτες με εντομοκτόνο για να εμποδίσετε τους ιούς του συστήματος να εξαπλωθούν.

Κι αλλα απο την ιδια κατηγορια

Ωραια συνεννοηση

- Γιατρέ, πιστεύω ότι έχω μυωπία! - Σας πιστεύω. Εδώ, είναι κρεοπωλείο!...

Ο Μαραντονα

Ο Μαραντόνα πεθαίνει και πάει στον Παράδεισο. Τον υποδέχεται ο Αγιος Πέτρος και του λέει: - Έλ...

Ο διγαμος

- Μπαμπά, τι είναι δίγαμος; - Ένας άντρας που πεισματικά επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος....

...