Φοιτητικη ζωη!

Tags: είναι, ξέρω, ένας, φωτιά, είχα

Αποστολέας: Ανώνυμος

Αγαπημένοι μου μαμά και μπαμπά,
Πέρασαν τρεις μήνες που έφυγα για νά ρθω στο πανεπιστήμιο. Ξέρω ότι έπρεπε να σας είχα γράψει τόσο καιρό και ζητάω συγνώμη. Θα σας πω τώρα όλα μου τα νέα, αλλά, πριν συνεχίσετε να διαβάζετε, παρακαλώ, ας είστε καλύτερα καθιστοί.

Τα πάω μια χαρά τώρα. Το κάταγμα στο κεφάλι και η διάσειση που έπαθα όταν πήδηξα απ' το παράθυρο του δωματίου μου που έπιασε φωτιά λίγο αφού είχα μετακομίσει, ανήκουν πια στο παρελθόν. Ευτυχώς για τη φωτιά του δωματίου μου και το πήδημά μου απ' το παράθυρο υπήρξε μάρτυρας ένας πελάτης του βενζινάδικου εκεί κοντά. Ήταν αυτός που φώναξε την πυροσβεστική και το ασθενοφόρο. Μ' επισκέφτηκε και στο νοσοκομείο κι επειδή δεν είχα πού να μείνω αφού κάηκε το δωμάτιό μου, προσφέρθηκε να με φιλοξενήσει στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τρεις φίλους του. Είναι ένας ισόγειος χώρος, αλλά είναι όμορφο. Είναι ένας πολύ ωραίος τύπος και ερωτευτήκαμε ο ένας τον άλλον και λέμε να παντρευτούμε. Δεν ορίσαμε ακόμη ημερομηνία, αλλά σίγουρα θα είναι πριν αρχίσει να φαίνεται η εγκυμοσύνη μου.

Ναι, μαμά, μπαμπά, ναι, είμαι έγκυος. Ξέρω πόσο πολύ περιμένατε να σας κάνω παππούδες. Ξέρω ότι θα καλωσορίσετε το μωρό και θα το γεμίσετε με την αγάπη σας και τη φροντίδα που μου δώσατε και μένα όταν ήμουν μωρό. Ο λόγος που καθυστερούμε το γάμο είναι γιατί ο φίλος μου έχει ένα μικρό προβληματάκι με μια μόλυνση που τον εμποδίζει να του εγκριθούν οι προγαμιαίες εξετάσεις αίματος. Μια ψιλομόλυνση που την κόλλησα κι εγώ η απρόσεκτη.
Σύντομα όμως θα καθαρίσω, αφού κάνω καθημερινά ενέσεις πενικιλίνης. Ξέρω ότι θα τον καλωσορίσετε στην οικογένειά μας. Είναι ευγενικός και αν και όχι ιδιαίτερα μορφωμένος, είναι φιλόδοξος. Αν και είναι άλλης φυλής και θρησκείας από μας, ξέρω ότι η γνωστή ανοχή και μακροθυμία σας δε θα σας επιτρέψει να ενοχληθείτε απ' το γεγονός ότι το χρώμα του είναι διαφορετικό απ' το δικό μας.
Ξέρω ότι θα τον αγαπήσετε όσο κι εγώ. Είναι κι από καλή οικογένεια. Μου είπαν ότι ο πατέρας του είναι ένας σπουδαίος διανομέας όπλων σ' ένα χωριό στην Αφρική, απ' όπου και κατάγεται.
Τώρα που σας είπα όλα μου τα νέα, θέλω να σας πω ότι δεν υπήρξε ποτέ φωτιά στο δωμάτιό μου. Δεν έπαθα διάσειση και κάταγμα. Δεν νοσηλεύτηκα και δεν είμαι ούτε έγκυος ούτε αρραβωνιασμένη. Δεν έχω σύφιλη και δεν υπάρχει κανένας άντρας, από καμιά φυλή, στη ζωή μου. Όμως, πήρα ένα 3 στην Ιστορία κι ένα 2 στη Φυσική και θα ήθελα να δείτε τους βαθμούς μου απ' τη σωστή γωνία. Α, ναι! Πήρα 9 στη συγγραφή και 8 στο υποβρύχιο πλέξιμο καλαθιών.
Η αγαπημένη σας κόρη,
Μαίρη

Κι αλλα απο την ιδια κατηγορια

Ανα κατρανα φρατα

Ένας άνθρωπος είχε φοβερό πρόβλημα με τα φωνήεντα, δεν μπορούσε με τίποτε να τα προφέρει και τα αντι...

Τα μικροβια

Δύο μικρόβια συναντώνται μέσα σ έναν ανθρώπινο οργανισμό:- Δεν μου φαίνεσαι καλά. Η όψη σου εί...

Δικηγορος

Ένας τύπος πρέπει να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, οπότε του λέει ο γιατρός.-Έχεις τρεις επιλογέ...

Πετα τους καβους, ρε...

Φτάνει ξένο καράβι στο Πειραιά. Φωνάζει ο λιμενάρχης στο ξένο μούτσο του πλοίου:- Πέτα τους κάβο...