Δωδεκαλογος του πωλητη

Tags: αρθρο, πελάτη, είναι, αυτό, πελάτης

Αποστολέας: Ανώνυμος

Αρθρο 1ο. Ο πελάτης έχει δίκιο.

Αρθρο 2ο. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Αρθρο 3ο. Στην απίθανη περίπτωση που ο προμηθευτής έχει δίκιο θα ισχύουν τα Αρθρα 1 και 2.

Αρθρο 4ο. Ο προμηθευτής είναι πάντα ευγενικός και χαμογελαστός γιατί έτσι αρέσει στον πελάτη. Αλλά δεν χάνουμε το μέτρο. Οι υπερβολές, π.χ. χτυπήματα στη πλάτη, αποφεύγονται (και απαγορεύονται). Δεν έχουμε κάνει μαζί φαντάροι με τον πελάτη. Μια θερμή χειραψία, χωρίς να του λειώσουμε τα δάχτυλα, είναι αρκετή.

Αρθρο 5ο. Κοιτάμε τον πελάτη στα μάτια, σαν να μην έχουμε να του κρύψουμε τίποτα. Κάτω από τη μέση κοιτάμε ΜΟΝΟ έξω από το χώρο εργασίας το άλλο φύλο.

Αρθρο 6ο. Δεν αποδεικνύουμε στον πελάτη, χρησιμοποιώντας διάφορους τεχνικούς όρους, ότι δεν ξέρει που παν τα τέσσερα (κάτι που συνήθως ισχύει). Κανείς δεν αγοράζει από κάποιον που είναι πολύ εξυπνότερος από τον ίδιο. Φοβάται ότι είναι εύκολο να τον κοροϊδέψει.

Αρθρο 7ο. Ο σκοπός είναι να πείσουμε τον πελάτη ότι αυτό που ζητάει εκείνος τον εξυπηρετεί λιγότερο από αυτό που του προσφέρουμε εμείς. Όχι να φαίνεται ότι προσπαθούμε να του επιβάλλουμε την άποψή μας (ή, ακόμα χειρότερα, ότι αυτό που θέλει δεν το έχουμε στην αποθήκη).

Αρθρο 8ο. Εξηγούμε στον πελάτη ότι αυτό που θέλει χτες είναι καλύτερα για διάφορους λόγους (και να μην υπάρχουν να βρεις άμα θέλεις να λέγεσαι πωλητής) να το περιμένει από βδομάδα. Για να μείνει ευχαριστημένος εκείνος, εμάς μόνο αυτό μας ενδιαφέρει.

Αρθρο 9ο. Ακόμα και αν δεν πετύχουμε πώληση ισχύει το Αρθρο 4. Δείχνουμε ότι χαρήκαμε τη κάθε στιγμή της συζήτησης. Περιμένουμε να απομακρυνθεί ο πελάτης για να πούμε τα δικά μας (καντήλια, μπινελίκια κ.λ.π.).

Αρθρο 10ο. Αν ξαναέρθει σε επαφή ο προηγούμενος πελάτης είμαστε ακόμα πιο χαρούμενοι και εγκάρδιοι γιατί η στάμνα που πηγαινοέρχεται στη βρύση κάποια φορά θα σπάσει. (Που θα πάει θα ψωνίσει ο χλιμίτζουρας, ο ψυχοβγάλτης).

Αρθρο 11ο. Λίγο πριν τελειώσουμε να υπενθυμίσω ότι ο κυριότερος στόχος μας μετά την επίτευξη της πώλησης είναι αυτή να εξοφληθεί (η λεγόμενη πώληση τοις μετρητοίς). Τη φράση «επί πιστώσει» μόλις την ακούμε κουνάμε το κεφάλι δεξιά κι' αριστερά.

Αρθρο 12ο. Ο παρών νόμος αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό και δεν δίνεται ποτέ η ευκαιρία στον πελάτη να λάβει γνώση.

Κι αλλα απο την ιδια κατηγορια

Παραδεισος και Κολαση

Eνας μηχανικός πεθαίνει και πάει κατα λάθος στην κόλαση. Για λόγους πολιτικής όλοι οι μηχανικοί πάνε...

Τεσσερις ραββινοι

Τέσσερις ραβίνοι είχαν μια διαφωνία για ένα θέμα. Ο ένας όμως πάντα διαφωνούσε με τους τρεις κι έχαν...

Ο Κυριος με τα σου .

Ο κύριος μόλις έχει βγει από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς του από όπου αγόρασε ένα κουτί σου (γλυ...

Συγχωρεση Αμαρτιων

Ήταν ο Αγιος Πέτρος και έλεγχε τους νεκρούς, για το που θα τους στείλει. Έρχεται ένας άντρας και τον...