Ο ευσυνειδητος εργατης.

Tags: αρχιεργάτης, δουλειά, ευσυνείδητος, εργοστάσιο, είναι, αρχιεργάτησ τη κανη , εργατησ ανέκδοτο , ευσυνειδητοσ ,

Ήταν μια φορά ένας εργάτης που δούλευε σε ένα εργοστάσιο. Η δουλειά του ήταν εκνευριστική και μονότονη. Καθόταν επί 8 ώρες όρθιος στην ίδια θέση ενώ μπροστά του περνούσαν εξαρτήματα στα οποία έπρεπε με τα δυο του χέρια να προσαρμόσει ένα λαστιχάκι. Παρ΄ όλα αυτά, αγαπούσε τη δουλειά του και έκανε ότι μπορούσε για να είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικός.
Ο αρχιεργάτης τον είχε προσέξει πόσο ευσυνείδητος ήταν και τον είχε πάντα στο νου του για να τον προτείνει για προαγωγή.

Μια μέρα, ο αρχιεργάτης περνάει από το πόστο του φίλου μας και του λέει:
- Ακουσε να σου πω: Αύριο θα κατέβει ο διευθυντής στο εργοστάσιο για επιθεώρηση. Εγώ θα του μιλήσω για το πόσο καλό και εργατικό παιδί είσαι. Αλλά, όπως καταλαβαίνεις, αυτό δε φτάνει. Θα τον φέρω να σε δει και την ώρα που δουλεύεις. Προσπάθησε, όσο μπορείς να δείξεις την ευσυνειδησία σου.
Σκέφτεται ο φίλος μας. Τι να κάνει; Ξαφνικά του έρχεται μια καλή ιδέα.

Την άλλη μέρα, κατεβαίνει ο διευθυντής στο εργοστάσιο και πραγματικά, ο αρχιεργάτης, όπως ακριβώς υποσχέθηκε μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το φίλο μας και φέρνει το διευθυντή και από το πόστο του. Και τι να δουν: Ο φίλος μας, με εκπληκτική δεξιοτεχνία, έκανε τη δουλειά του με το ένα χέρι, ενώ με το ελεύθερο έκανε και τη δουλειά του διπλανού του.
- Βλέπετε πόσο ευσυνείδητος είναι ο Χ; Σας τα ΄λεγα. Εργάζεται για δύο. Αν όχι για προαγωγή, τουλάχιστον μια αύξηση του αξίζει. Και μην ξεχνάτε ότι είναι φτωχό παιδί, έχει οικογένεια να θρέψει κλπ.
-(Διευθυντής, μασώντας το πούρο του): Μμμ, να δούμε, έχουμε μια κάποια οικονομική δυσπραγία τον τελευταίο καιρό...
Έτσι, δυστυχώς, δεν έγινε τίποτα. Ο φίλος μας συνέχισε να εργάζεται για δύο και ο αρχιεργάτης σκεφτόταν τι παραπάνω να κάνει για να τον βοηθήσει.

Μετά από λίγο καιρό, πάει στο φίλο μας και του λέει εμπιστευτικά:
- Κοίταξε να δεις, αύριο θα περάσει η συνέλευση των μετόχων από το εργοστάσιο για να τους ξεναγήσουμε. Έχεις άλλη μια ευκαιρία. Προσπάθησε όσο μπορείς να δείξεις την εργατικότητά σου. Κι εγώ φυσικά θα είμαι δίπλα σου.

Την άλλη μέρα περνάνε οι μέτοχοι από το πόστο του φίλου μας και τι να δουν: Με τα δυο του χέρια εργαζόταν για δυο, και στο στόμα κρατούσε ένα λαδωτήρι, με το οποίο λάδωνε τη μηχανή που βρισκόταν μπροστά του. Οι μέτοχοι εντυπωσιάστηκαν, άκουσαν και τον αρχιεργάτη που τον εκθείαζε ότι δούλευε για τρεις. Πάλι τίποτα δεν έγινε όμως.

Μετά από λίγο ακόμα καιρό, ξαναπιάνει ο αρχιεργάτης το φίλο μας:
- Πρόσεξε. Αυτή είναι η μεγάλη σου ευκαιρία. Το μεγάλο αφεντικό θα περάσει αύριο. Το νου σου, να τον εντυπωσιάσουμε.
Όταν, την επόμενη ημέρα, περνάει το μεγάλο αφεντικό δεν πιστεύει στα μάτια του: Βλέπει τον εργάτη να κάνει με τα δυο του χέρια δουλειά για δυο, με το λαδωτήρι στερεωμένο με λουρί στο κούτελο να λαδώνει τη μηχανή και στον κ*λο να έχει προσαρμοσμένο ένα πινέλο με το οποίο βάφει τον τοίχο του εργοστασίου!

-Και που΄ σαι αφεντικό... Έχω και το στόμα ελεύθερο για πίπες!

Κι αλλα απο την ιδια κατηγορια

Ρυζογαλο

Ένα πλοίο με πειρατές και έναν παπαγάλο είχε χαθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό και τους είχαν τελειώσει όλα...

Να ηξερε τι ζηταγε...

Πήγε μια κοπέλα στο pet shop και λέει στον υπάλληλο:- Θέλω να πάρω 4 κατσαρίδες, 3 αράχνες και 2...

Λουκανικα

Ένας κτηνοτρόφος αποφασίζει να μάθει στο γιό του πώς δουλεύει η μηχανή που φτιάχνει τα λουκάνικα. ...

Σοφα Λογια

Να είστε καλοί με τα παιδιά σας, γιατί αυτά θα επιλέξουν το γηροκομείο σας!Οι φίλοι πηγαινοέ...

Chat