Η καρυδα και τα καρυδια .

Tags: quot, καρύδα, ρώμη, ίδιο, καρύδι, ανεκδοτα ,

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι αποφασίζει να κάνει το ταξίδι του μέλιτος στη Ρώμη, επηρεασμένοι κι οι δύο, προφανώς, από την ταινία "η μοντέρνα σταχτοπούτα" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Καθώς έκαναν έναν νυχτερινό περίπατο στα σοκάκια της αιώνιας πόλης, βλέπουν ένα υπόγειο κατάστημα με μια φωτεινή πινακίδα που έγραφε:
"Franco, luomo piu virile del mondo".
Περίεργοι και οι δυο να δουν περί τινός επρόκειτο, έβγαλαν εισιτήριο και εισήλθαν.
Μόλις κάθισαν, οι προβολείς φώτισαν ένα τραπέζι, πάνω στο οποίο ήταν τοποθετημένο ένα καρύδι. Ένας άνδρας πλησίασε, κατέβασε το παντελόνι και το σώβρακο, πήρε το πε*ς ανά χείρας και στο άκουσμα μιας δυνατής τυμπανοκρουσίας, έκοψε με αυτό το καρύδι στα δύο.
Μετά από αυτό το ζεύγος συνέχισε τον περίπατό του και δεν παρέλειψε να περάσει και από την περίφημη "fontana di Trevi", γνωστή από την αξέχαστη
σκηνή της διάσημης ταινίας "dolce vita" του μάγου του ιταλικού κινηματογράφου Federico Felini. Σύμφωνα με την παράδοση, αν ρήξεις ένα νόμισμα στη Fontana di Trevi, θα ξαναγυρίσεις κάποτε στη Ρώμη (και δεν είναι ψέμα, εγώ π. χ ξαναβρέθηκα πολλές φορές). Οι δύο νιόπαντροι δεν τσιγκουνεύτηκαν, φυσικά, να ρίξουν από ένα νόμισμα, με την ευχή να ξαναβρεθούν κάποτε στη Ρώμη μαζί. Κι έτσι κι έγινε. Ύστερα από 50 χρόνια
ευτυχισμένου γάμου, το ζεύγος αποφάσισε να γιορτάσει τη χρυσή επέτειο και πάλι στη Ρώμη. Και καθώς περνούσαν από το ίδιο στενό είδαν στο ίδιο ακριβώς σημείο, την ίδια φωτεινή επιγραφή. "Μα είναι δυνατόν ! " είπε ο άνδρας. Περίεργοι καθώς ήταν, έβγαλαν και πάλι εισιτήριο και μπήκαν. Οι προβολείς φώτισαν το ίδιο τραπέζι μόνο που αυτή τη φορά είχαν τοποθετήσει μια μεγάλη καρύδα. Τότε βγήκε ένας γεράκος, πλησίασε, έβγαλε τα ρούχα του, έπιασε το πε*ς του και στο άκουσμα μιας τυμπανοκρουσίας έδωσε με το πε*ς ένα γερό κτύπημα στην καρύδα, κόβοντάς την στη μέση.
Μόλις τελείωσε το νούμερο, το ζεύγος πήγε κατευθείαν στο καμαρίνι. Ο άνδρας που ήξερε λίγα ιταλικά είπε στο γέρο:
- Μα δε μου λέτε, εσείς είσθε που κάνατε το ίδιο νούμερο 50 χρόνια πριν;
- Ναι παιδάκι μου.
- Και δε μου λέτε, γιατί τότε χρησιμοποιούσατε καρύδι και τώρα ολόκληρη καρύδα;
- Εεεεε, τα γεράματα παιδάκι μου, η όρασή μου δεν είναι πια αυτή που ήταν κάποτε.

Κι αλλα απο την ιδια κατηγορια

Ο Ποντιος στο σχολειο

Γυρίζει ο Πόντιος από το σχολείο και ρωτάει τον πατέρα του: - Μπαμπά σήμερα στο σχολείο γράψαμ...

Οι τρεις φιλοι

-Ήταν μια φορά τρεις φίλοι. Ο Κώστας, ο Γιώργος και ο Νικόλας. Μια μέρα πήγαν να κοιμηθούν στο σπίτι...

Ο Μαυρος γαμπρος

Μια λευκή φοιτήτρια κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στην Αφρική ερωτεύεται ένα μαύρο ιθαγενή και τον ...

Γυναικα, αποφασισα να ξενιτευτω

"Γυναίκα, αποφάσισα να ξενιτευτώ. Εδώ διαβάζω ότι στη Σουηδία το κράτοςπληρώνει με 25.000 δραχ...

Chat