Αγαπημενε μου πατερα ...

Tags: μικρό, γέρος, πατέρα, είναι, ομάρ, πατέρα μου αγαπημενε , πατερα σκαψω κηπο ανεκδοτο ,

Ο Αχμέτ είναι γέρος μετανάστης στη Νέα Υόρκη. Αφησε την Αίγυπτο παλικάρι και έζησε όλη του τη ζωή δουλεύοντας σκληρά στη νέα του πατρίδα. Τώρα πια, γέρος και ανήμπορος ζει μόνος σε ένα μικρό ισόγειο διαμέρισμα.

Για να γεμίσει το χρόνο του θέλει να καλλιεργήσει πατάτες στο μικρό κηπάκο του, αλλά οι λιγοστές δυνάμεις του δεν του επιτρέπουν να σκάψει το χώμα για να φυτέψει το σπόρο. Απελπισμένος γράφει τον πόνο του στο μοναδικό εν ζωή δικό του άνθρωπο, τον μονάκριβο γιο του Ομάρ που ακολουθεί λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα στο Παρίσι.

Μερικές μέρες μετά παίρνει το εξής γράμμα ...

"Αγαπημένε μου πατέρα,
Διάβασα το γράμμα σου και η ψυχή μου γέμισε πόνο που δεν είμαι κοντά σου να σου κρατώ συντροφιά τώρα που με έχεις ανάγκη. Καταλαβαίνω την ανάγκη σου να γεμίζεις κάπως τις ώρες σου, αλλά σε θερμοπαρακαλώ, στο όνομα του Αλάχ, μην αγγίξεις τίποτα στον κήπο και προπαντός μην σκάψεις ούτε πόντο. Έχω κρύψει εκεί το "πράγμα"!!! Προσοχή είναι θέμα ζωής και θανάτου!
Ο γιος σου,
Ομάρ."

Πριν ακόμα διαβάσει τις τελευταίες αράδες ο γέρος, ακούγονται σειρήνες να ουρλιάζουν και το μικρό διαμέρισμα διαμέρισμα ζώνεται από έναν μικρό στρατό.
FBI, CIA, DIA, Πεζοναύτες, επίλεκτοι και λοιποί πολεμοχαρείς αρχίζουν να ψάχνουν πόντο προς πόντο το μικρό σπίτι, ενώ περιττό να πούμε ότι ειδικά μηχανήματα σκάβουν κάθε χιλιοστό του μικρού κήπου ψάχνοντας για το "πράγμα".

Ο γέρος υπομονετικά περιμένει σε μια γωνιά προσπαθώντας να καταλάβει τι είναι όλα αυτά, και γιατί συμβαίνουν σ' αυτόν. Μετά από ώρες άκαρπων προσπαθειών και ερευνών, οι προστάτες της έννομης τάξης μαζεύουν τα μπογαλάκια τους και φεύγουν γρήγορα και ξαφνικά, όπως ακριβώς ήρθαν.

Εκείνη τη στιγμή χτυπάει η πόρτα και ο ταχυδρόμος παραδίδει στο γέρο ένα τηλεγράφημα...

"Πολυαγαπημένε μου πατέρα,
Αν όλα πήγαν σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, το χώμα στον κήπο σου πρέπει αυτή τη στιγμή να είναι αφράτο και έτοιμο να δεχτεί το σπόρο. Συγχώρα με που δεν στον ετοίμασα ο ίδιος με τα χέρια μου, αλλά από εδώ που είμαι αυτό μπόρεσα να κάνω. Εύχομαι να έχεις καλή σοδειά.
Ο γιος σου,
Ομάρ"

Κι αλλα απο την ιδια κατηγορια

Παει ενας Βρετανος αξιωματικος στο μετρο

Πάει ένας Βρετανός αξιωματικός στο μετρό και βλέπει έναν επαίτη με κιθάρα και μια ταμπέλα: ...

Πινακιδες

Τι σημαίνουν τα γράμματα ΡΙΑ στις πινακίδες των αυτοκινήτων της Λάρισας; - "ΤΥΡΙΑ", αλλά δεν χωρούσε...

Chat